The Romanian Society of Lifestyle Medicine

Definiția RSLM pentru Medicina Stilului de Viață:

Medicina Stilului de Viață presupune folosirea unor abordări terapeutice bazate pe dovezi ce țin de stilul de viață, precum o dietă predominant pe bază de plante, activitate fizică regulată, calitatea somnului, gestionarea stresului, evitarea consumului de substanțe toxice și găsirea unor metode non-medicamentoase de vindecare, inversare și prevenire a bolilor cronice.

Viziunea RSLM:
O lume în care Medicina Stilului de Viață stă la baza unui sistem de sănătate transformat și durabil.

Misiunea RSLM:
Promovarea Medicinei Stilului de Viață ca o specializare bazată pe valoare, care transformă, redefinește și susține sănătatea și sistemul de sănătate prin tratarea, inversarea, și prevenirea bolilor cronice necomunicabile.

Poziția RSLM:
RSLM este o forță puternică pentru schimbare. RSLM se adresează nevoii unei educații bazată pe dovezi, de calitate și obținerea certificării în domeniu, și în același timp pledează ca membrii săi, atât în practicile individuale, cât și în misiunea lor colectivă, să promoveze, național și global, Medicina Stilului de Viață ca primă și cea mai potrivită opțiune de tratament. Membrii RSLM sunt uniți în dorința lor de a eradica cauzele principale ale bolilor cronice.

Înființată în 2019, Societatea Română a Medicinei Stilului de Viață (RSLM) este o societate medicală profesională adresată medicilor și altor profesioniști dedicați practicii clinice și paraclinice a Medicinei Stilului de Viață, practica ce va sta la baza unui sistem de sănătate transformat și durabil. Practica implică folosirea unor abordări terapeutice bazate pe dovezi, precum o alimentație pe bază de plante, activitate fizică regulată, somn de calitate, gestionarea stresului, evitarea substanțelor toxice și găsirea unor metode non-medicamentoase de tratare, inversare, și prevenire a bolilor cronice.

RSLM educă, echipează, împuternicește și susține membrii săi în practicarea Medicinei Stilului de Viață ca prima opțiune de tratament prin evenimente live și online acreditate de CME, prin oferte educaționale, certificări, instrumente de practică clinică, resurse de educare a pacienților, cercetare economică, oportunități de networking, și activități de promovare.